T.J.Pearl Mansion

The project is located in located in one of the islands at The Pearl - Qatar. Ammico’s scope comprised of installation of diaphragm wall along the plot perimeter to serve as both a cut-off and for earth retention, excavation works and installation of foundation piles. The challenge for this project was to construct the diaphragm wall in very close proximity to the sea such that the diaphragm wall acts as an effective cut-off when excavation is undertaken for the basement structure.

Project Scope

 

Work DescriptionUnitQuantity
Diaphragm wall 640 mm m 800
Foundation piles of 600 mm dia. No 600
Foundation piles of 550 mm dia. No 60
Excavation m3 80,000
Dewatering  m2 20,000
  • CLIENT Private Engineering Office
  • Client Image Client Image
  • Year 2013
  • Plot Area 20,000 m2